Puur natuur

28 februari 2014 - Brisbane, Australië

Vanmorgen om 7 uur de wekker, want we wilden op tijd naar het park.  Verwarring: op het horloge is het 7 uur, maar op de mob. telefoon 6 uur!!! In de regio Brisbane is weer een andere tijdzone. Gisteravond, in het restaurant, waren we al verbaasd, omdat op de kaart stond dat de keuken om 8 uur zou sluiten, maar er bleven gasten komen!!! Had misschien toch een lampje moeten gaan branden. Dus op tijd op weg. Gisteren bij de VVV werd gezegd: het is 30 km. en je hebt een uur nodig om er te komen. Wat een schitterende route, erg smal, erg hoog en heel veel scherpe bochten. Al snel een paar kangoeroes aan de kant van de weg. Het is een klein soort en licht van kleur. Ze bleven echt voor de foto zitten! Ook zagen we al prachtig gekleurde vogels vliegen, maar moeilijk om op de foto te krijgen. Boven aangekomen natuurlijk eerst koffie, voordat we aan de bushwalk begonnen. Heeeel erg mooi, moeilijk te beschrijven, maar we hebben genoten. Dezelfde route weer naar beneden en via Tamborine op weg naar Brisbane. Tijdens een tussenstop in Tamborine zagen we heel veel vogels. Bij het restaurant vlogen ze om je oren en een herrie dat ze maakten: schitterend!

Via de highway naar Brisbane, ging allemaal voorspoedig en in Brisbane stuurde Gert me met de tablet op schoot, door de stad naar ons hotel, voor de komende 3 nachten. De koffers eruit en gelijk de auto weggebracht naar het verhuurbedrijf, want in de stad rijden is 3 x niks, zo druk. Uitgepakt en even bijkomen. Skypen met Herman ( neef uit Adelaide) en met de (tijdelijke) baasjes van Joosten. Het gaat gelukkig super met hem en hij wordt lekker verwend. Dat wordt straks nog weer afkicken voor hem!!!

Vanavond de stad in om een hapje te eten. Overal heel veel mensen op straat en in de restaurants. Ongelooflijk wat een horeca, je weet niet wat je kiezen moet. Wij waren dik tevreden met onze keus. Nu lekker slapen, want door dat uurtje verschil vanmorgen, was het een lange dag. En ..... een super mooie hotelkamer met een heel groot bed, iets beter als de kamer van gisteren.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Mieke de bie:
    28 februari 2014
    Dat ziet er allemaal prachtig uit. De dieren zijn blijkbaar gewend aan toeristen. Ze komen bedelen om eten te krijgen, of niet?
    Ben blij te horen dat het goed gaat met Joosten.
    Je een uur van tijd vergissen is wel lastig, maar je hebt dan wel heel veel aan je dag, die duurt dan precies dubbel zo lang.
  2. Joosten:
    1 maart 2014
    Net overleg gehad met Joosten. Hij denkt dat het afkicken voor jullie heftiger is dan voor hem. Denk eens aan 's-ochtends om 06.00 uur op je blote voeten in het natte gras staan omdat er geplast moet worden. Nu hoef je alleen maar met Gert druk te zijn en....... Die red zich wel denken Joost en ik.
    Nou ja, dit is natuurlijk maar bij wijze van spreken.

Nu het 1 mrt is denken we dat Bij Aartje de spanning ook licht begint te groeien. Nog 4 daagjes dan zien jullie elkaar.
    Nou, veel liefs en plezier van ons drieen
  3. Cor en mieneke:
    1 maart 2014
    Hoi vakantiegangers,jullie hebben het fijn he?Nog een paar dagen dan is Aartje er ook.In de zin staat een artikel over Honkong,zal het meegeven.van harte met je zus (schone zus)
    Veel plezier,groetjes uit groot Lunteren.
  4. Agnes van Rossum:
    1 maart 2014
    Ik geniet er elke keer weer van als ik je verhalen lees, Gerrie. Wat maken jullie veel mee. Is het nog steeds warm?
    Groeten uit ede